Matematik

hønsegård

04. februar 2021 af ikjuijhy

Jeg har virkelig brug for hjælp til dem her


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2021 af Januar2021 (Slettet)

Opgave B) 

Du har en rhombe ABCD , hvor den ene vinkel er 80º og siden 8. Du skal dele rhomben  op i 4 trekanter.

Tegn diagonalerne nellem A og C samt mellem B og D , Nu har du fire ens retvinklede trekanter.

Arealet af trekant ABO er ( højde · grundlinje ) = (BO · AO) / 2

Beregning af BO :  Sin A = BO / AB  → BO = Sin 40 · 8 = 5,14

Beregning af AO : Cos A = AO / AB → AO = Cos 40 · 8 = 6.13

Areal af trekant ABO = (5,14 · 6.13) / 2 = 15.75

Areal af rhombe bliver så 4 · 15,75 = 63

Opgave C )

Kald brune høns B og hvide høns H , så for du to ligninger med to ubekendte

B = (1/5)· H

B = H -48

Bestem H ,

(1/5) H = H - 48

( 4/5) H = 48→ H = 60

Bestem B , 

B = H - 48   ( indsæt H er 60 )

B = 60 -48 → B = 12

Så A Thomsen har 60 hvide høns og 12 brune.


Skriv et svar til: hønsegård

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.