Kemi

Vægtprocent og volumenprocent

05. februar 2021 af marielinge - Niveau: C-niveau

Hjæælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2021 af OliverHviid

Prøv først selv. Hvor går det galt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2021 af AngelOneOne

Hej,

Masseprocent:

c_{masseprocent}=\frac{m_{I_{2}}}{m_{NaCl}}\cdot100\; %

Vægt/Volumen-procent:

Enhederne for masse og volumen, er normalt ikke direkte sammenlignelige, men man har vedtaget at:

1\; %=\frac{1\; g}{100\; mL}=0,01\; g/mL så:

\frac{m_{NaCl}}{V_{H_{2}O}\; i\; mL}\cdot 100\; %

Volumen/Volumen procent:

c_{volumenprocent}=\frac{V_{EtOH}}{V_{samlet}}\cdot100\; %

Det er vigtigt at begge V er i samme enhed.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2021 af AngelOneOne

Hej,

Skal måske lige også nævne, at det ved vægt/vægt procent er vigtigt at masseenhederne er de samme, f.eks. g/g eller kg/kg, og i vægt/volumenprocent, at enhederne er i samme forhold, f.eks. g/mL, eller kg/L osv.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Vægtprocent og volumenprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.