Matematik

f '(x) og f ' (1) uden hjælpemidler

07. februar 2021 af sandrai - Niveau: B-niveau

jeg jeg sidder med en opgave jeg er lidt usikker på om jeg har lavet rigtig? 

a) der har jeg bestem f'(x) til at give 6. 

f'(x)=3*2x^{2-1}

f ' (1) er jeg lidt i tvivl om, giver den det samme? 

f'(1)=3*2*1^{2-1}

b) vil jeg gerne have hjælp til :-) 

opgaven er vedhæftet 

Vedhæftet fil: 6b.2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2021 af mathon

           \small \begin{array}{llll} f{\, }'(x)=6x \end{array}


Svar #3
07. februar 2021 af sandrai

#2

           \small \begin{array}{llll} f{\, }'(x)=6x \end{array}

hov ja, glemte lige at skrive x med :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textup{Tangentligning i }(x_o,y_o)\textup{:}\\&y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+y_o\\\\\\ \textup{Tangentligning i }(1,8)\textup{:}\\&y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+8 \end{array}


Svar #5
07. februar 2021 af sandrai

#4

                    \small \begin{array}{lllll} \textup{Tangentligning i }(x_o,y_o)\textup{:}\\&y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+y_o\\\\\\ \textup{Tangentligning i }(1,8)\textup{:}\\&y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+8 \end{array}

tak! 

Kan du også hjælpe med f '(1) eller er det bare det samme? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2021 af ringstedLC

#0

f'(x)=3*2x^{2-1}

f ' (1) er jeg lidt i tvivl om, giver den det samme? 

f'(1)=3*2*1^{2-1}

Nej, for:

\begin{align*} f'(x) &= 3\cdot 2\cdot x^{2-1}=6x\\ f'(1) &= 3\cdot 2\cdot 1^{2-1}= 6\cdot 1^{1}=6\;,\;a^{1}=a \end{align*}

Den ene er en funktionsforskrift og den anden er en funktionsværdi som fås ved indsætte en værdi i forskriften..


Skriv et svar til: f '(x) og f ' (1) uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.