Fysik

Kraftpåvirkning

07. februar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg er i gang med en opgave omkring kraftpåvirkning af en bold som ligger på et vandret bord. Opgaven og min egen bevarelse er vedhæftede.

Vil nogen kigge mig over skuldren og fortælle om jeg har svaret korrekt og fyldsgørende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2021 af ringstedLC

OK. I din konklusion, acc. = 0 ⇒ v = k ⇒ Fres. = 0 kunne de(n) anvendte lov(e) nævnes.


Svar #2
07. februar 2021 af louisesørensen2

Mange tak for svar, RingstedLC.

Jeg nævnte newtons anden lov, så mange tak for inputtet.

Jeg har endnu et spørgsmål, og har også givet et svar til dette. Vil du igen tjek om jeg har fat i det rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2021 af ringstedLC

Den er helt gal. Du har hørt om tyngdeaccelerationen g, går jeg udfra.

Fn blev ydet af bordpladen, så i faldet er der kun Ft = m · g ≠ 0


Svar #4
08. februar 2021 af louisesørensen2

Tak for svar igen.

Jeg har rettet min bevarelse til følgende - bemærk vedhæftede


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2021 af ringstedLC

\begin{align*}F_{tyn} &= m\cdot a\;\;\text{er ikke en antagelse} \\ \Rightarrow \text{bruges mellem udsagn.\,Enten}: \\ F_{tyn} &= m\cdot a\Rightarrow F_{tyn} = m\cdot g \\ \text{eller}:F_{tyn} &= m\cdot a = m\cdot g \\\\ F_{n} &= 0 \\ \text{uden andre kr\ae fter end}\,F_{tyn}\Rightarrow F_{tyn} &= F_{res} \end{align*}


Skriv et svar til: Kraftpåvirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.