Fysik

Bevægelse på et skråplan

09. februar 2021 af CecilieBebsi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave:

Simulationen viser bevægelsen på et skråplan med friktion (der er ikke forskel på den statiske og den dynamiske friktionskraft).

Bestem den vinkel φ, ved hvilken friktionskraften Fμ er størst. Bestem herudfra friktionskoefficienten μ.

Hvordan løser jeg opgaven? Er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}& F_{\textup{frik}}=\mu\cdot m\cdot g\cdot \cos(\varphi)\\\\ \textup{har maksimum for }&\varphi=0\degree \end{array}


Svar #2
09. februar 2021 af CecilieBebsi (Slettet)

#1

\small \begin{array}{lllll}& F_{\textup{frik}}=\mu\cdot m\cdot g\cdot \cos(\varphi)\\\\ \textup{har maksimum for }&\varphi=0\degree \end{array}

Jamen det kan jeg ikke få til at passe, da jeg ved svarene er:
φ=26,6º og μ=0,50


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2021 af mathon

Den opgavetekst, der giver dine opgivne resultater
er:
         Bestem den vinkel \small \varphi, ved hvilken friktionskraften Fμ overvindes. Bestem herudfra
         friktionskoefficienten μ.

                   \small \begin{array}{lllll} m\cdot g\cdot \sin(\varphi)=\mu \cdot m\cdot g\cdot \cos(\varphi)\\\\ \sin(\varphi)=\mu \cdot \cos(\varphi)\\\\ \mu=\tan(\varphi)\\\\ \varphi=\tan^{-1}(\mu) \end{array}


Skriv et svar til: Bevægelse på et skråplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.