Matematik

Reduktion

10. februar 2021 af Blithe - Niveau: A-niveau

Hej

Det er et stykke tid siden jeg har reduceret et udtryk og har glemt de små tips og tricks til at gøre det.

Jeg har udtrykket, som skal reduceres:

\frac{x^2-x-6}{x+2}

Jeg prøvede at få tælleren til at ligne nævneren:

\frac{(x+2)(x-2)-x-2}{x+2}

Men jeg er ikke sikker på om jeg må dividere (x+2) med x+2

Nogen der kan hjælpe?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du skal regne videre på tælleren. Bemærk, at -x-2 = -(x+2).


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2021 af peter lind

Det kan du godt

Du sal finde rødderne i x2 -x- 6 da polynomiet kan skrives som (x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne


Svar #3
10. februar 2021 af Blithe

#2

Det kan du godt

Du sal finde rødderne i x2 -x- 6 da polynomiet kan skrives som (x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne

Sådan her? (Fandt rødderne til x=3 og x=-2)

\frac{(x-3)(x+2)}{x+2}

=  x-3


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. februar 2021 af ringstedLC

Indsæt en værdi for x i din reduktion og beregn den. Indsæt så den samme værdi i det oprindelige udtryk. Hvis resultaterne er de samme, har du reduceret korrekt.


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.