Matematik

Gøre rede for hvilken funktio til graf

09. maj kl. 21:15 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Hej
Nogle der kan hjælpe med at forklare hvordan jeg spotter og sltter de korrekt grafer sammen med de funktioner der er i opgaven (eedegørende). Beg er ret sikker på, at a er h-funktionen bla, men ved ikke hvordan jeg skal redegøre for det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj kl. 21:50 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj kl. 21:54 af peter lind

A kurven bliver negativ mellem 0 og 1. Den eneste af de 3 funktioner, der gør det er h(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj kl. 22:07 af mathon

                                                \small \begin{array}{|c|c|}\textbf{Bogstav}&\textbf{Funktion}\\\hline&\\A&h(x)=\ln(x)\\&\\\hline &\\B&f(x)=2\cdot x^2\\&\\\hline&\\C&g(x)=\frac{1}{4\cdot x}\\&\\\hline \end{}


Svar #4
10. maj kl. 09:55 af SkolleNørd

#2
A kurven bliver negativ mellem 0 og 1. Den eneste af de 3 funktioner, der gør det er h(x)

Den er da positiv (voksende)?

Svar #5
10. maj kl. 09:56 af SkolleNørd

#3

Kan du redegøre for det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj kl. 10:27 af mathon

                                      \small \begin{array}{|c|c|c|}\textbf{Bogstav}&\textbf{Funktion}&\textbf{Redeg\o relse}\\\hline&&\\A&h(x)=\ln(x)&\\&&\\\hline &&\\B&f(x)=2\cdot x^2&\textup{positiv og voksende}\\&&\\\hline&&\\C&g(x)=\frac{1}{4\cdot x}&\textup{positiv og aftagende}\\&&\\\hline \end{}


Svar #7
10. maj kl. 10:37 af SkolleNørd

#6

                                      \small \begin{array}{|c|c|c|}\textbf{Bogstav}&\textbf{Funktion}&\textbf{Redeg\o relse}\\\hline&&\\A&h(x)=\ln(x)&\\&&\\\hline &&\\B&f(x)=2\cdot x^2&\textup{positiv og voksende}\\&&\\\hline&&\\C&g(x)=\frac{1}{4\cdot x}&\textup{positiv og aftagende}\\&&\\\hline \end{}

hvordan ved du, at b er voksende og at c er aftagende ud fra funktionen? Er det fordi at i b, der er det hele positiv, men hvaordan ses det påc, at den er aftagende, hvis altså sådan et spørg. (redegør for hvilken graf der til hører hvilken funktion" skulle dukke op til en matematikeksamen og jeg gerne vil have de hele 10 points for opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj kl. 10:51 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{C}&g{\, }'(x)=\frac{-1}{(4x)^2}\cdot 4=\frac{-4}{16x^2}=\frac{-1}{4x^2}< 0\quad \textup{for } x>0\textup{ dvs g(x) er aftagende} \end{}


Skriv et svar til: Gøre rede for hvilken funktio til graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.