Fysik

Fysik - bølger

10. februar 2021 af jegerherunderlortekarantæne - Niveau: B-niveau

Perioden for en lydbølge er 0,02 s.

Bestem frekvensen.

Frekvensen for en anden lydbølge er 440 Hz.

Bestem perioden.

formlerne skulle gerne stå i jeres bog.

a.

1/0,2=5,0

5,0*10=50 Hz

b.

1/440=0,00227273 s

0,00227273*1000=2,27 ms


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2021 af ringstedLC

Du skal sætte enheder på dine mellemregninger:

a)

\begin{align*} f &= \frac{1}{P} \\ f &= \frac{1}{0.02\,s}=50\,Hz \end{align*}

b)

\begin{align*} P &= \frac{1}{f} \\ P &= \frac{1}{440\,Hz}=2.27\,ms \end{align*}


Skriv et svar til: Fysik - bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.