Matematik

Vektorer

11. februar 2021 af HF2dk - Niveau: A-niveau

Hej sidder fast i denne opgave og kan faktisk ikke løse opgave 2-3-4 hjælp 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2021 af ringstedLC

2. A kører på x-aksen og starter 180 m fra krydset til tiden t = 0. B kører på y-aksen og starter 100 m fra krydset. til samme tid. Du har bestemt farten af begge biler.

3. 

\begin{align*}\overrightarrow{AB}(t) &= \binom{0-(30t-180)}{20t-100-0} \\ &= ...\\ \left |\overrightarrow{AB}(t) \right | &= ... \end{}

4.

\begin{align*}\overrightarrow{AB}'(t)=... &= 0 \\ t&= \;? \end{}


Svar #2
11. februar 2021 af HF2dk

#1

2. A kører på x-aksen og starter 180 m fra krydset til tiden t = 0. B kører på y-aksen og starter 100 m fra krydset. til samme tid. Du har bestemt farten af begge biler.

3. 

\begin{align*}\overrightarrow{AB}(t) &= \binom{0-(30t-180)}{20t-100-0} \\ &= ...\\ \left |\overrightarrow{AB}(t) \right | &= ... \end{}

4.

\begin{align*}\overrightarrow{AB}'(t)=... &= 0 \\ t&= \;? \end{}

sådan her ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2021 af ringstedLC

Længden af vektor AB er afstanden mellem bilerne til tiden t. Når du i 2. har vist, at de ikke støder sammen, kan afstanden vel ikke være 0.

Du skal danne et udtryk for afstanden afhængigt af t. Det kan så differentieres for at bestemme minimum.


Svar #4
11. februar 2021 af HF2dk

#3

Længden af vektor AB er afstanden mellem bilerne til tiden t. Når du i 2. har vist, at de ikke støder sammen, kan afstanden vel ikke være 0.

Du skal danne et udtryk for afstanden afhængigt af t. Det kan så differentieres for at bestemme minimum.

sådan her ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2021 af ringstedLC

I 1. bestemte du længden af hastighedsvektoren. Brug samme formel til længden af AB.


Svar #6
11. februar 2021 af HF2dk

#5

I 1. bestemte du længden af hastighedsvektoren. Brug samme formel til længden af AB.

Enten gør jeg noget helt forkert eller udregner den det korrekt. Idet giver de samme resultater 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.