Matematik

Differentialregning

13. februar 2021 af jepp7815 - Niveau: B-niveau

Nogle der har en ide til hvordan man løser denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}& f(x)=ax^3+bx^2\\\\& f{\, }'(x)=3ax^2+2bx\\\\ \textup{ekstremum kr\ae ver:}&f{\, }'(x)=3ax^2+2bx=0\\\\& \begin{matrix} 3a\cdot 5^2+2b\cdot (-4)=0\\ a\cdot 5^3+b\cdot 5^2=-4 \end{matrix}\\\\\\& \begin{matrix} 75a-8b=0\\ 125a+25b=-4 \end{matrix}\\ \textup{...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2021 af mathon

                                                      \small \begin{array}{lllllll} \begin{matrix} 1875a&-&200b&=&0\\1000a&+&200 b&=&-32 \end{matrix}\\\\\\ 2875a=-32\\\\ a=-\frac{32}{2875}\\\\\\ 75\cdot \left ( \frac{-32}{2875} \right )=8b\\\\ b=\frac{-96}{115\cdot 8}=-\frac{12}{115} \end{array}


Svar #4
15. februar 2021 af jepp7815

Hjemmesiden giver løsningen 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.