Matematik

Bestem de manglende sider og vinkler i trekanterne

14. februar 2021 af Bazawank - Niveau: A-niveau

a) Trekanten ΔABC har α = 3, b = 4 og  ∠C = 90°

b) Trekanten ΔJKL har ∠K= 65, |KL| = 9,3 og |JK| = 13,7


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2021 af janhaa

a) 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2021 af mathon

Skriv éntydige opgavefacts til b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2021 af mathon

a)
         5       36,87°      53.13°


Svar #4
14. februar 2021 af Bazawank

#3

a)
         5       36,87°      53.13°

Jeg forstår ikke helt hvad du mener her.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. februar 2021 af mathon

                       \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{side:}\\& k^2=9.3^2+13.7^2-2\cdot 9.3\cdot 13.7\cdot \cos(65)=166.488\\\\& k=\sqrt{166.488}=12.9\\\\\\ \textbf{vinkler:}\\& \angle J=\cos^{-1}\left ( \frac{13.7^2+12.9^2-9.3^2}{2\cdot 13.7\cdot 12.90} \right )=40.8\degree\\\\& \angle L=\cos^{-1}\left ( \frac{9.3^2+12.9^2-13.7^2}{2\cdot 9.3\cdot 12.9} \right )=74.2\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2021 af janhaa

#4
#3

a)
         5       36,87°      53.13°

Jeg forstår ikke helt hvad du mener her.

side c = 5 og 2 vinkler ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\& \begin{array}{lllll} c=\sqrt{3^2+4^2}=\sqrt{5^2}=5\\\\ \angle A=\tan^{-1}\left ( \frac{3}{4} \right )=36.9\degree\\\\ \angle B=\tan^{-1}\left ( \frac{4}{3} \right )=53.1\degree \end{array} \end{array}


Svar #8
14. februar 2021 af Bazawank

#5

                       \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{side:}\\& k^2=9.3^2+13.7^2-2\cdot 9.3\cdot 13.7\cdot \cos(65)=166.488\\\\& k=\sqrt{166.488}=12.9\\\\\\ \textbf{vinkler:}\\& \angle J=\cos^{-1}\left ( \frac{13.7^2+12.9^2-9.3^2}{2\cdot 13.7\cdot 12.90} \right )=40.8\degree\\\\& \angle L=\cos^{-1}\left ( \frac{9.3^2+12.9^2-13.7^2}{2\cdot 9.3\cdot 12.9} \right )=74.2\degree \end{array}

Er det her til b)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2021 af janhaa

#8
#5

                       \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{side:}\\& k^2=9.3^2+13.7^2-2\cdot 9.3\cdot 13.7\cdot \cos(65)=166.488\\\\& k=\sqrt{166.488}=12.9\\\\\\ \textbf{vinkler:}\\& \angle J=\cos^{-1}\left ( \frac{13.7^2+12.9^2-9.3^2}{2\cdot 13.7\cdot 12.90} \right )=40.8\degree\\\\& \angle L=\cos^{-1}\left ( \frac{9.3^2+12.9^2-13.7^2}{2\cdot 9.3\cdot 12.9} \right )=74.2\degree \end{array}

Er det her til b)?

of course 


Svar #10
14. februar 2021 af Bazawank

#9
#8
#5

                       \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{side:}\\& k^2=9.3^2+13.7^2-2\cdot 9.3\cdot 13.7\cdot \cos(65)=166.488\\\\& k=\sqrt{166.488}=12.9\\\\\\ \textbf{vinkler:}\\& \angle J=\cos^{-1}\left ( \frac{13.7^2+12.9^2-9.3^2}{2\cdot 13.7\cdot 12.90} \right )=40.8\degree\\\\& \angle L=\cos^{-1}\left ( \frac{9.3^2+12.9^2-13.7^2}{2\cdot 9.3\cdot 12.9} \right )=74.2\degree \end{array}

Er det her til b)?

of course 

tak 


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. februar 2021 af StoreNord

-


Skriv et svar til: Bestem de manglende sider og vinkler i trekanterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.