Matematik

Optimering

15. februar 2021 af jepp7815 - Niveau: B-niveau

Hej har vedhæftet en opgave som jeg har problemer med at løse.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2021 af ringstedLC

\begin{align*} Omk=120 &= 2\,\pi\,x+2y \\y &=...\\ A(x) &= 2x\cdot ...+\pi\cdot x^2 \\ A'(x)=0 &=...\Rightarrow x_0 =\;? \\ A(x_0)&=\;? \end{align*}


Svar #2
16. februar 2021 af jepp7815

Jeg får ikke rigtigt et svar:


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2021 af ringstedLC

Der går noget galt i differentieringen af A eller ved indsættelsen af y i A.


Svar #4
16. februar 2021 af jepp7815

Har du nogle idé til hvordan man laver denne opgave:


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2021 af ringstedLC

For fremtiden; en opgave pr. tråd!

Du skulle gerne selv have fået en idé efter at have set, hvordan #0 kan laves. Denne kan laves efter samme skabelon:

- Opstil et udtryk for omkredsen, der er lig 8 og isoler en af variablerne.

- Indsæt udtrykket i arealfunktionen og optimer.


Svar #6
17. februar 2021 af jepp7815

Er i tvivl om omkredsen, derfor jeg spørger om hjælp.

Kan det være sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2021 af ringstedLC

Nej. A er et rektangel minus en halvcirkel. Så er O tre rette sider plus en halv perimeter.

Du skal ikke opstille O ligesom A.


Svar #8
17. februar 2021 af jepp7815

Kan O være:

8=2h+2r+(1/2*2*r*π)


Svar #9
17. februar 2021 af jepp7815

fik tegnet den her:


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2021 af ringstedLC

#8: OK!


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.