Andre fag

Symboler

16. februar 2021 af SW18 - Niveau: A-niveau

Hvad betyder +- SD?

Der står blandt andet at en gruppe fik forbedret BMD ved hoften (+0.4 +-1.8%; P<0.05).... hvad betyder dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2021 af StoreNord

+0.4 +-1.8%             betyder at BMD blev forbedret med cirka 4; måske ned til 1,8 % under eller op til 1,8 % over.
P<0.05     betyder måske noget med usikkerhed for, at intervalgrænserne overskrides.


Svar #2
16. februar 2021 af SW18

Vil 1,8% så sige enten under eller over det alm?

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2021 af StoreNord

under eller over  0,4

Nedre intervalgrænse:      0,4−0,4÷100×1,8 =  ?
Øvre intervalgrænse:        0,4+0,4÷100×1,8 =  0,4072


Svar #4
16. februar 2021 af SW18

Tusinde tak!

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2021 af StoreNord

Men hvad betyder   SD ?


Svar #6
16. februar 2021 af SW18

Ved ikke helt om det betyder standardafvigelsen....
Men du skriver at BMD blev forbedret med 4, men mener du 0.4? Eller er det fordi du har regnet i procent?
Jeg skal ikke udregne noget, det står bare i en engelsk artikel omhandlende et forsøg og vidste ikke helt hvad det menes

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2021 af StoreNord

Jeg mente 0,4.
Knogletæthedsmåling måler massen af knoglemineral (BMD = Bone Mineral Density) i et defineret område af skelettet (BMD g/cm2)
https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/undersoegelser-og-proever/undersoegelser/oevrige-undersoegelser/knogletaethedsmaalinger/


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

SD: Standard Deviation.


Skriv et svar til: Symboler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.