Matematik

Cirklen ligning

17. februar 2021 af bln91 - Niveau: B-niveau

vedhæft filen .

en eksempel fra bog. 

jeg forstå ikke hvorfor er det lægge til 25+ 4 på begge siden . 

er det ikke trække fra , sådan at -25-4 på begge siden . 

Vedhæftet fil: ciklen ligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2021 af mathon

Man ønsker at kvadratkomplettere 

                                    \small \small \begin{array}{lllll} x^2-10x+y^2+4y=7&\textup{derfor adderes 25 og 4}\\\\ \left (x^2-2\cdot x\cdot 5+5^2 \right )+\left (y^2+2\cdot y\cdot 2+2^2 \right )=7+25+4\\\\\\ \left (x-5 \right )^2+(y-(-2))^2=6^2 \end{array}


Skriv et svar til: Cirklen ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.