Matematik

Hjælp til virkelig nem opgave (som jeg ikke kan finde ud af)

18. februar 2021 af Anonymbruger11 - Niveau: C-niveau

Jeg aner ærligt ikke hvad jeg skal gøre i den her opgave. Jeg gætter på at det skal være i et koordinatsystem, men hvis jeg skal gøre det på en måde hvor jeg ikke bare gætter, så ved jeg det virkelig ikke.

Nogen der har en idé om hvad jeg skal gøre??


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2021 af Quarr

To Trekanter har det at gøre med.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2021 af mathon

Ensliggende sider i ensvinklede trekanter er proportionale:                     

                                              \small \begin{array}{lllll} \frac{a}{2}=\frac{3}{1}\\\\ a=3\cdot 2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2021 af AMelev

Model:

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2021 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2021 af Soeffi

#0. Du har de to ligedannede trekanter: ABC og BDE (se nedenstående). Man søger |AD|.

Der gælder at:

|AB|/|BD| = |AC|/|DE| ⇒

(|AD| + |BD|)/|BD| = |AC|/|DE| ⇒

|AD|/|BD| + |BD|/|BD| = |AC|/|DE| ⇒

|AD|/|BD| + 1 = |AC|/|DE| ⇒

|AD| = |BD|·(|AC|/|DE| - 1) ⇒

|AD| = (2 m)·((3 m)/(1 m) - 1) = (2 m)·2 = 4 m.

Vedhæftet fil:2000506.jpg

Skriv et svar til: Hjælp til virkelig nem opgave (som jeg ikke kan finde ud af)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.