Matematik

Vektor regning

19. februar 2021 af Janne91 - Niveau: A-niveau

Se vedhæftede.

Jeg har regnet opgave a, men ved ikke hvordan jeg skal skrive det op. 

\underset{s}{\rightarrow}(3)=\binom{5,657}{9,269}

\underset{s'}{\rightarrow}(3)=\binom{-4,282}{5,304}

Kan i hjælpe? Også gerne med b og c :) på forhånd tak!

Vedhæftet fil: Forlystelse.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2021 af AMelev

Du har allerede oprettet en tråd med denne opgave, men uden at uploade opgaven, hvilket ikke var smart, da du gav forkerte/manglende oplysninger.

a) Hvordan du skal skrive tingene op og få lavet parameterkurven afhænger at dit CASværktøj.
Hvilket benytter du?

b) cos og sin er periodiske med perioden 2π, så det tager 4π, før cos(½t) og sin(½t) er "på niveau" igen. Tjek ved at ændre intervallet for t.
Alternativt kan du løse ligningerne x(t) = x(0) og y(t) = y(0) mht. t, så du lander i startkurvepunktet igen.

c) Pas!
Figuren er symmetrisk om x-aksen, men banekurven i 1.-2. kvadrant kan ikke betragtes som en funktion, så der skal nogle opdelinger og omskrivninger til, hvilket jeg umiddelbart vurderer til at være et stykke over gymnasialt A-niveau, med mindre det er noget I har arbejdet med.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.