Matematik

Bevægelses retning vektorfunktion

17. februar 2021 af Janne91 - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg ud fra 

\underset{s}{\rightarrow}(3)=_{5,657}^{9,269}\textrm{}

\underset{s'}{\rightarrow}(3)=_{5,304}^{-4,282}\textrm{}

Se hvilken vej funktion løber?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2021 af ringstedLC

s '(3) er hastighedsvektoren i s(3). Dens retning angiver bevægelsesretningen, da hastighed er retningsorienteret.


Svar #2
17. februar 2021 af Janne91

Så når s' er lavere end s som i dette tilfælde, går den mod urets retning??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2021 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} \textup{Afs\ae t vektoren }&\textbf{v}(3)=\begin{bmatrix} -4.282\\ 5.304 \end{bmatrix}\textup{ med begyndelsespunkt i }(0,0)\\\\ \textup{Dens retning}&\textup{er bev\ae gelsesretningen til }t=3\\\\ \textup{Den har retningsvinkel}&128.9\degree \textup{ med x-aksens positive del.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2021 af AMelev

Afsæt punktet s(3) på parameterkurven og derudfra hastighedsvektoren s'(3). Så kan du se omløbsretningen.


Svar #5
19. februar 2021 af Janne91

Hvordan skrives det ind i en opgave?

Jeg skal redegøre for hvordan \underset{s(3)}{\rightarrow}  og  \underset{s'(3)}{\rightarrow}  bestemmer hvilken vej bevægelsesretningen er? 

Hvordan har du regnet retningsvinkel ud? 

Kan man skrive at den starter i 3. kvadrant går rundt i en loop omkring origo og bevæger sig væk i 2 kvadrant? Eller er der en anden måde man skal skrive det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2021 af AMelev

#5 Det eneste, du kan sige ud fra de to vektorer, er, at fra punktet s(3) er bevægelsesretningen opad til venstre.
Uden en del af parameterkurven kan du ikke afgøre, hvorvidt omløbsretningen er positiv eller negativ
(mod eller med urets retning).
Har du ikke fået oplyst vektorfunktionen?

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #7
19. februar 2021 af Janne91

Kan jeg afgøre det ud fra vektorfunktionen?

Den er vedhæftet :)

Vedhæftet fil:vektorfunktion.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2021 af ringstedLC

#7: Tegn alt det du kan.

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Bevægelses retning vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.