Kemi

nonequivalent protons

22. februar 2021 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har en opgave hvor man skal angive nonækvivalente protoner. Jeg har kigget på følgende facit som jeg har vedhæftet. Men jeg forstår ikke hvorfor C atom i CH_2 ikke bliver taget med i angivelsen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2021 af xbxlxcaa

Jeg kan dsv. ikke se dit billede. Der må være sket en fejl under upload. Kan du ligge den op igen?


Svar #2
22. februar 2021 af Stjerneskud2016

Hej

Jeg har prøvet at vedhæfte det igen nu. Jeg håber du kan se den nu.

Jeg tror at det skyldtes at det ikke var .png billede først xbxlxcaa

Vedhæftet fil:opgave.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2021 af Soeffi

#0. Jeg gætter på, at der tales om H-NMR spektroskopi. H-1,2,3 er ikke ækvivalente, fordi der ikke er fri drejelighed om C=C bindingen.

Vedhæftet fil:2000701.png

Svar #4
22. februar 2021 af Stjerneskud2016

Jeg forstår ikke sammenhængen med fri drejelighed om C=C bindingen og ækvivalens at gøre. Vil ækvivalens ikke sige at de har den samme kemiske miljø?

Hvorhor er H som er markeret med 1 g H der er markeret med 2 ikke ækvivalente, hvis de begge er bundet til C=C. VIl det ikke sige at de har den samme kemiske miljø?

Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2021 af Soeffi

#4. Det kommer lidt an på, hvad spørgsmålet er! Taler vi om magnetisme eller kemiske reaktioner?


Svar #6
22. februar 2021 af Stjerneskud2016

Jeg har vedhæftet hele opgaven

Kapitlen at identificere struktur vha IR, NMR spektre

Soeffi


Svar #7
22. februar 2021 af Stjerneskud2016

opgaven

Vedhæftet fil:opgave i kapitel 13.png

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2021 af xbxlxcaa

Der er tale om mere eller mindre det som soeffi nævnt. Altså hvilke Protoner der er kemisk ækvivalent, dvs. har samme "Miljø". 


Svar #9
22. februar 2021 af Stjerneskud2016

VI det sige at hydrogen 4 er ikke ækvivalent med hydrogen 5 fordi der er to forskellige slags H den ene er H_2 og den anden er H_3? Er det rigtigt forstået.

Så hvis der er en dobbeltbindinger er alle H'er på den altid ikke ækvivalente?

VIl det sige at hvis det var enkeltbindinger vil der være 3 ækvivalente H'er?

xbxlxcaa


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2021 af xbxlxcaa

Hvis du f.eks. ser på følgende billede:
 

Så kan du se hvilke der ækvivalent til a):


Skriv et svar til: nonequivalent protons

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.