Matematik

Vektorfunktion

22. februar 2021 af hjrac - Niveau: A-niveau

Hej, 
En venlig sjæl der vil hjælpe med denn?

Tusind tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2021 af AMelev

                   
a) Indsæt t = 1 i \vec r(t) og beregn

b) Sæt 1. koordinaten 2t + 1 = 7 og løs mht. t.
Indsæt den fundne løsning i 2.koordinaten og tjek, om det er 8.


Svar #2
23. februar 2021 af hjrac

Det har jeg nu prøvet i et døgn, men jeg er en hat til det. Vil du hjælpe igen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2021 af AMelev

\vec r(t)=\binom{x(t)}{y(t)}=\binom{2t+1}{t^2-1} 

a) \vec r(1)=\binom{2\cdot 1+1}{1^2-1}= \binom{...}{...}

b) x(t) = 7 ⇔ 2t + 1 = 7 ⇔ 2t = 6 ⇔ t = 3
y(t) = t2 -1 ⇒ y(3) =....
Dvs. \vec r(3)=\binom{x(3)}{y(3)}=\binom{7}{...}, altså ligger Q(7,...) på banekurven.


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.