Kemi

Pufferligning

23. februar 2021 af louisesørensen2 - Niveau: B-niveau

Hej derude,

jeg har følgende opgave som siger:

Man laver en pufferopløsning ved at opløse 1.75 g Eddikesyre og 5.82 g CH3COONa * 3H2O i 100 mL vand.

A) Beregn opløsnings pH

B) Derefter tilsættes 5.0 mL 2.0 M HCl. Beregn pH ændring

Jeg har lavet følgende besvarelse se vedhæftede.

Vil nogen kigge mig over skulderen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2021 af mathon

             \small \begin{array}{llllll} \textbf{A)}\textup{ OK}\\\\ \textbf{B)}\\& pH=4.76+\log\left ( \frac{0.042769-0.01}{0.029141+0.01} \right )=4.68 \end{array}


Skriv et svar til: Pufferligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.