Matematik

Procent

23. februar 2021 af marta05 - Niveau: 9. klasse
Indsætter 10000 kr. til 2,5%i rente på en opsparing må hæve opsparingen efter 18år
Hvormeget får vi udbetalt i renter i alt?
Hvis de nogen svar jeg er glad for tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2021 af mathon

                   \small \begin{array}{llllr} \textup{kapital efter 18 \aa r:}&10^4\cdot 1.025^{18}&\textup{kr}&=&15\,596.59\\\\ \textup{renter:}&15596.59-10000&\textup{kr}&=&5\,596.59 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2021 af AMelev

Brug fremskrivningsformlen Kn = K0·(1 +r)n, hvor Ker det indsatte beløb, r er terminsrentefoden, n er antal terminer, og Kn er saldoen efter n terminer. 

Rentebeløbet er forskellen mellem det indsatte beløb og saldoen.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.