Matematik

Optimering

23. februar 2021 af jeafjivoan - Niveau: B-niveau

Hejsa. Nogen kan hjælpe mig med denne opgave?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2021 af janhaa

A=0,5gh=0,5g(5-g)\\ A=2,5g-0,5g^2\\ A ' = 2,5-g=0\\ g=h=2,5

A(2,5) = 3,13


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2021 af mathon

              \begin{array}{lllllll} \textbf{1)}\\&& h+g=5\\\\&& h=5-g\\\\&& A=\frac{1}{2}\cdot (5-g)\\\\&& A(g)=-\frac{1}{2}g^2+\frac{5}{2}g\\\\&& A{\, }'(g)=-g+\frac{5}{2}\\\\& \textup{maksimum}\\& \textup{kr\ae ver bl.a.}\\&& -g+\frac{5}{2}=0\\\\&& g=\frac{5}{2}\\\\&& h=5-\frac{5}{2}=\frac{5}{2}\\\\\\& \textup{st\o rst}\\& \textup{areal:}\\&& A=\frac{1}{2}\cdot \left ( \frac{5}{2} \right )^2=\frac{25}{8} \end{array}


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.