Kemi

Mængdeberegning og stofmængder.

23. februar 2021 af onlineskole23 - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave

Vedhæftet fil: Billede4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. februar 2021 af mathon

      \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a.}\\& \textup{\textup{Den begr\ae nsende}}\\& \textup{reaktant er }Ag.\\\\\\ \textbf{b.}\\& \textup{200 }\mu g\;Ag_2S=\frac{200\cdot 10^{-6}\;g}{247.8\;\frac{g}{mol}}=8.071\cdot 10^{-7}\;mol\\\\& 8.071\cdot 10^{-7}\;mol\;Ag_2S\textup{ \ae kvivalerer }8.071\cdot 10^{-7}\;mol\;H_2S\\\\& m(H_2S)=\left ( 8.071\cdot 10^{-7}\;mol \right )\cdot \left ( 34.1\;\frac{g}{mol} \right )=2.752\cdot 10^{-5}\;g=27.52\;\mu g\\\\\\ \textbf{c.}\\& \textup{Antal Ag-atomer}\\& \textup{fjernet:}\qquad \left ( 8.071\cdot 10^{-7}\;mol \right )\cdot \left ( 6.02214\cdot 10^{23}\;mol^{-1} \right )=4.86\cdot 10^{17} \end{array}


Skriv et svar til: Mængdeberegning og stofmængder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.