Matematik

Funktioner i et koordinatsystem

24. februar 2021 af Quarr - Niveau: 9. klasse

Hej,

Hvordan indtegner jeg:

s(x) = \frac{115}{2}\cdot x + \frac{300}{12}\cdot x

og   

f(x)=275/2 *x

Tak!

 Viser kun vandrette linjer for mig, i den stil.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2021 af mathon

              \small s(x) = \frac{115}{2}\cdot x + \frac{300}{12}\cdot x=57.5x+25x=82.5x


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2021 af StoreNord

Du mener sikkert lodret.
Hvis du laver den i Geogebra, skal x:y forholdet være  1:500


Svar #3
24. februar 2021 af Quarr

#2

Hvad mener du helt præcis når du siger forhold 1:500 ?

Ellers så mange tak for jeres hjælp, begge to! :) 

Jeg skulle tegne to funktioner så jeg lettere kunne finde ud af hvornår den ene er dyrer end den anden i en opgave med hjælpemidler. Det bare lidt irriterende når jeg ved hurtigt hvordan jeg løser opgaven men ikke er god til Geogebra.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2021 af StoreNord

1:500    er forholdet mellem x-aksens skalering og y-aksens skalering.
Men de to funktioner skærer hinanden i (0,0).
Tror du ikke du mangler nogle faste omkostninger?


Svar #5
24. februar 2021 af Quarr

Så har jeg vedhæftet min opgave fra Word. Det er 4.4 jeg ikke forstår helt. Skal jeg lave det i evt. Excel?

4.4

Undersøg om det beløb familien kan spare på sæbeforbruget overstiger driftsomkostningerne til blødgøringsanlægget. Du skal begrunde dit svar.

s(x)

s=udgifter til sæbeprodukter

x=antallet af måneder

f(x)

f er udgifter til blødgøringsanlægget i kr.

x=antallet af måneder

- - -

Ja

 

Vedhæftet fil:Opgave om funktioner.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2021 af ringstedLC

#3: Grafen for s(x) = 82.5x er meget stejl ret linje (1 hen og 82.5 op). På en standard GG tegneblok vises akserne i forholdet 1:1.

Enten (som i #2): Højreklik i tegneblok. Vælg "xAkse : yAkse" og indstil til 1:500.

Eller: Højreklik i tegneblok. Vælg "Vis alle objekter". Her tilpasser GG automatisk forholdet så grafen og eventuelle andre objekter alle vises på tegneblokken. "Standard visning (Ctrl+M)" skifter tilbage til 1:1 forholdet.


Svar #7
24. februar 2021 af Quarr

#6

Mange tak for hjælpen!:) Er glad for alt jeres hjulpen. ;)

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Funktioner i et koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.