Matematik

Halveringstid på hash

25. februar 2021 af Kedde3 - Niveau: C-niveau

Hey kan ikke lige forstå hvordan jeg skal lave det her om til en funktion og en model. Enten på geogebra eller mapple:))

Vedhæftet fil: halveringstid.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2021 af OliverHviid

Start med at finde a. Dette kan gøres ud fra halveringskonstanten, dvs. T1/2=log(1/2)/log(a). Du ved jo at halveringstiden er 2,5 døgn, så du kender altså T1/2. Isolér så a. b er startkoncentrationen af THC som er 25 mg, så b kender du også.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2021 af mathon

                \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& m(t)=m_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^ {\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\&& m(t)=\left ( 25\;mg \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^ {\frac{t}{2.5\;\textup{d\o gn}}}\\\\\\ \textbf{b)}\\& \textup{Negativ test:}\\&& 3\;mg=\left (25\;mg \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2.5\;\textup{d\o gn}}}\\\\&& \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{2.5\;\textup{d\o gn}}}=\frac{3}{25}=0.12\\\\&& \ln\left ( \frac{1}{2} \right )\cdot \frac{t}{2.5\;\textup{d\o gn}}=\ln(0.12)\\\\&& t=\frac{\ln(0.12)}{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}\cdot \left ( 2.5\;\textup{d\o gn} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Halveringstid på hash

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.