Matematik

Differentialregning

25. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder lidt fast med denne opgave... er der nogen, der kam hjælpe med at løse den?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2021 af peter lind

Hvad skal du have hjælp til ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2021 af AMelev

a) Indsæt x = 3 i f(x) og beregn

b) Bestem f '(x). FS side 24 (131) - (133) samt side 25 (137), (138) & (143
Indsæt så x = 3 i f '(x) og beregn

c) Sæt udtrykket for f '(x) = 0 og løs ligningen mht. x

d) Der er vadret tangent og dermed toppunkt for parablen i det x, hvor f '(x) = 0. Dvs., at den fundne løsning fra c) er toppunktets 1.koordinat.
Indsæt denne x-værdi i f(x) for at bestemme 2.koordinaten.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.