Matematik

bestem forskrift på nspire

26. februar 2021 af pleasesaveme - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hælpe med hvordan jeg skal løse denne opgave?


Svar #1
26. februar 2021 af pleasesaveme

Især på Nspire efter jeg har defineret funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2021 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left ( \left\{\begin{array}{lll}0=a\cdot (-1.8)^2+b\cdot (-1.8)+4\\&,\{a,b\}\\3=a\cdot (-0.8)+b\cdot (-0.8)+4 \end{array}\right. \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2021 af AMelev

                                 
a) Alternativ opskrivning i Nspire: f1(x):=a·x2+b·x+c,    solve(f1(-1.8)=0 and f1(-0.8)=3 and f1(0)=4,a)
eller
2.gradsregression: QuadReg {−1.8,−0.8,0},{0,3,4}

b) Benyt matematikskabelonen n-stykkevis funktion (2. linje til venstre)


Svar #4
28. februar 2021 af pleasesaveme

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: bestem forskrift på nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.