Matematik

Differentialregning - hjælp

27. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der nogen, der kan hjælpe med at løse denne opgave? Jeg har især svært med den sidste...

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2021 af mathon

Monotonien bestemmes af fortegnsvariationen for \small f{\, }'(x) i monotoniintervallerne.


Svar #2
27. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Hm... jeg ved dog stadig ikke, hvordan jeg skal løse den


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2021 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\& f{\, }'(x)=3x^2-3\\\\\\ \textbf{b)}\\& 3x^2-3=0\\\\& x^2-1=0\\\\& x^2=1\\\\&x=\left\{\begin{matrix} -1\\1 \end{matrix}\right.\\\\\\ \textbf{c)}\\& f{\, }'(x)=3\left (x+1 \right )\left ( x-1 \right ) \end{array}

                   fortegnsvariation
                   for f '(x):                         +          0         -          0         +
                   x-variation:           __________-1__________1__________
                   ekstrema:                           lok max            lok min
                   monotoni for f(x):
                                                 voksende        aftagende       voksende


Skriv et svar til: Differentialregning - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.