Matematik

Geogebra - differentialregning

27. februar 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der nogen, der ved hvordan jeg kan løse dette i Geogebra? 

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2021 af ringstedLC

a) f = 0, når grafen skærer x-aksen. Tegn funktionen og brug rodværktøjet.

b) Afsæt Q og brug tangentværktøjet.

c) Tegn funktionens afledede f ' ved at skrive f '(x). Brug rodværktøjet på denne til at bestemme, hvor f vender, altså dens monotoniforhold.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2021 af StoreNord

#1
Hvad er rodværktøjet? og findes det også i Geogebra 5?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2021 af ringstedLC

Vedhæftet fil:___GeoG - Rødder.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2021 af StoreNord

Smart.
Tak


Svar #5
01. marts 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Er denne graf rigtig tegnet ind?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2021 af ringstedLC

#5: Hvis du har skrevet den rigtigt ind, så bliver tegningen korrekt. Tjek det indtastede i algebra vinduet.


Svar #7
01. marts 2021 af inneedoflektiehjælp (Slettet)

Men du har skrevet f(x) = x3 - 3x2 + 2? og funktionen er x3 - 7x2 - 30x

og hvad skal jeg gøre når jeg skal løse ligningen f(x)=0...?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2021 af ringstedLC

#7: #3 er et svar til #2, hvor jeg er igang med en anden af dine opgaver.

At løse den ligning er det samme som at finde funktionens rødder. Det kan gøres med rodværktøjet. Så skal du huske at skrive i besvarelsen, at du har gjort det..


Skriv et svar til: Geogebra - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.