Matematik

Georg Brandt laver en opsparing til sin datter. Han sætter 8.000 kr. ind på en konto hvert kvartal i 7 år. Renten er 1% pr. kvartal.

28. februar 2021 af Rotten8 - Niveau: B-niveau

Georg Brandt laver en opsparing til sin datter. Han sætter 8.000 kr. ind på en konto hvert kvartal i 7 år. Renten er 1% pr. kvartal.

a) Hvad står der på kontoen efter de 7 år?

b)  Hvad ville der have stået hvis renten havde været 1,5%?

c)  Hvor mange gange skal Georg Brandt indbetale 8.000 kr. hvis datteren skal have en opsparing på

300.000 kr.?

d)  Hvor meget skal Georg Brandt indsætte på kontoen hvert kvartal, hvis datteren skal have en

opspring på 300.000 kr. efter 7 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2021 af ringstedLC

a) og b) Brug annuitetsopsparingsformlen:

\begin{align*} A &= b\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r} \\ A_{1\%}&= 8000\cdot \frac{(1+0.01)^{7\,\cdot\,4}-1}{0.01}=\;? \\ A_{1.5\%}&=\;? \end{align*}

c) Sæt A = 300.000 og isoler n i formlen.

d) Sæt A = 300.000, n = 28 og isoler b i formlen.


Skriv et svar til: Georg Brandt laver en opsparing til sin datter. Han sætter 8.000 kr. ind på en konto hvert kvartal i 7 år. Renten er 1% pr. kvartal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.