Matematik

omskrive en brøk

02. marts 2021 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg forstår ikke helt hvordan de to på billedet bliver omskrevet. Kan ikke se hvordan det er det samme, eller hvordan de er komemt frem til denne omksrivning. Nogen der kan hjælpe med en forklaring :?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: omksrevning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af mathon

Indsæt hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2021 af janhaa

x\frac{dv}{dx}=\frac{v}{1+2v^2} - v\frac{1+2v^2}{1+2v^2} =-\frac{2v^3}{1+2v^2}


Svar #3
02. marts 2021 af Amalie1234324

#2

x\frac{dv}{dx}=\frac{v}{1+2v^2} - v\frac{1+2v^2}{1+2v^2} =-\frac{2v^3}{1+2v^2}

Tak for hjælpen. Jeg har forsøgt mig frem, men ved ikke hvordan du får 1+2v^2 i nævneren. Tælleren kunne jeg godt få til at fungere


Svar #4
02. marts 2021 af Amalie1234324

Dette er opgaven. "løs homogen differentialigning"

Men er kommer igennem opgaven, jeg forstår bare ikke omksrivningen i svar 2

Vedhæftet fil:løs.PNG

Skriv et svar til: omskrive en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.