Matematik

Sandsynlighed

02. marts 2021 af Mariassssssss - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe på hvilken formel jeg skal bruge til at beregne det? Er lidt i tvivl. På forhånd tak.

I en pose er der 20 nummerede hvide kugler og 10 nummerende røde kugler. 
Der trækkes tilfældigt 4 kugler fra posen. 

1. Hvor mange måder kan det gøres på? 


2. Hvad er sandsynligheden for, at alle kuglerne er hvide? 


3. Hvad er sandsynligheden for, at alle kuglerne er røde? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2021 af PeterValberg

1) K(30,4) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2021 af PeterValberg

2) P(4 hvide) = K(20,4)/K(30,4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
02. marts 2021 af Mariassssssss

Er det denne formel til #1 

K=(n,r)=n!/r!(n-r)!    ? 

Hvor n er 30 og r er 4. Ps har det ikke nogle betydning med farverne=


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2021 af PeterValberg

#3 Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
02. marts 2021 af Mariassssssss

farven havde ikke nogle betydning eller?


Svar #6
02. marts 2021 af Mariassssssss

og hvilken formel bruger du i #2


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2021 af PeterValberg

#6

Det er antal gunstige udfald (4 hvide) divideret med
antal mulige udfald (måder, hvorpå man kan trække 4 kugler)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
02. marts 2021 af Mariassssssss

men det giver da et helt vildt underligt tal?


Svar #9
02. marts 2021 af Mariassssssss

vil du vise hvordan man regner det?


Svar #10
02. marts 2021 af Mariassssssss

det er vil denne formel 

P(A)= k/n= antal gunstige/ antal mulige. 

Men hvilke tal skal jeg indsætte? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. marts 2021 af janhaa

#10

det er vil denne formel 

P(A)= k/n= antal gunstige/ antal mulige. 

Men hvilke tal skal jeg indsætte? 


2.

P(4\,H)=\frac{\binom{20}{4}\binom{10}{0}}{\binom{30}{4}}=0,177


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. marts 2021 af janhaa

3.

P(4\,R)=\frac{\binom{20}{0}\binom{10}{4}}{\binom{30}{4}}=0,0077


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. marts 2021 af PeterValberg

#8

P(\text{4 hvide})=\frac{K(20,4)}{K(30,4)}\approx 0,177

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #14
02. marts 2021 af Mariassssssss

men skal sandsynligheden ikke altid være 1? Hvis man lægger 0,177+ 0,0077 giver det 0,1847?


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. marts 2021 af janhaa

#14

men skal sandsynligheden ikke altid være 1? Hvis man lægger 0,177+ 0,0077 giver det 0,1847?

P(2R) + P(2H)

eller P(3R) + P(H)

etc...

???


Svar #16
02. marts 2021 af Mariassssssss

ligemeget men tak for hjælpen


Svar #17
02. marts 2021 af Mariassssssss

veeent

hvis man nu regner 

p(hvide)=20/30 =0,66666667

p(røde)=10/30=0,33333333

0,66666667+ 0,33333333= 1 

Dermed er der 66,66% for alle kuglerne er hvide og 33,33% for at alle kuglerne er røde 

er i enige i det?


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. marts 2021 af PeterValberg

Nej, det er vi ikke enige i
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. marts 2021 af PeterValberg

#17
Det du regner i #17 er sandsynligheden for, at du fra posen,
trækker netop én hhv. hvid eller rød kugle, hvis du bare tager
én enkelt kugle op første gang.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #20
02. marts 2021 af Mariassssssss

jeps sorrry, blev lidt forvirret, kan godt se nu det er forkert 


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.