Matematik

AREAL OG BESTEMT INTEGRAL Bestem \int_{-2}^5 f(x) \,dx

07. marts 2021 af Vasile - Niveau: A-niveau

Bestem  [\int_-2^5 f(x) \,dx] , når det oplyses, at

\int_{-2}^{7}f(x)=-3 og \int_{5}^{7}f(x)=6

første integral fik jeg int  -2^7 -3dx=(-3x)^7_-2=-27

og int _5^7 6dx=(6x)_5^7=12

og nu skal jeg brug -27 og 12 i den ny integral _-2^5 -27+12dx=(-27x+12x)_-2^5=-105

er den rigtig ? 

på fårhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \int_{-2}^{7}\!f(x)\,\mathrm{d}x &= \int_{-2}^{5}\!f(x)\,\mathrm{d}x+\int_{5}^{7}\!f(x)\,\mathrm{d}x \\ \int_{-2}^{5}\!f(x)\,\mathrm{d}x &= \int_{-2}^{7}\!f(x)\,\mathrm{d}x-\int_{5}^{7}\!f(x)\,\mathrm{d}x \end{align*}

NB. Vedhæft et godt billede af opgaven istedet for sådan en smøre.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2021 af AMelev

1. hf  og A-niveau? Ret din profil, så den passer.

NB! Formelsamling (STX A) side 27 (164)
 


Svar #3
08. marts 2021 af Vasile

#2

1. hf  og A-niveau? Ret din profil, så den passer.

NB! Formelsamling (STX A) side 27 (164)
 

hej, jeg har ret den, tak fro hjelp.


Skriv et svar til: AREAL OG BESTEMT INTEGRAL Bestem \int_{-2}^5 f(x) \,dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.