Kemi

Clorindholdet i en vandprøve

11. marts 2021 af nick9688 - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med denne kemi opgave. Jeg har lavet opgave a, og jeg ved ikke hvordan jeg skal komme videre. Nogle som kan hjælpe? :D

a. Jeg skal foreslå en ion, som danner tungtopløselige salte med Cl- og opskrive det afstemte reaktionsskema for fældningsreaktionen. Jeg har valgt min ion Ag+, som er tungtopløselige salte med Cl-. 

Reaktionen kommer til at se således ud: 

Cl- (aq)+ Ag+ (aq)--> AgCl (s) 

opgaverne er vedhæftet. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Ag+ + Cl-→ AgCl

·Der dannes et bundfald på 3.944 gram AgCl

Stofmængde AgCl er 3.944 gram / 143,321 gram / mol = 0,02752 mol

opgave b :

stofmængde Cl = stoftmængde AgCl = 0,02752 mol

opgave c :

Koncentration (masse)  af Cl i prøven = 0,02752 mol · 35,453 ( molvægt Cl ) = 0,9757 gram

opgave d :

w/w % Cl i prøven = ( 0,9757 gram / 100 gram ) · 100 = 0,9757 %

ppm Cl i prøven = 0,9757 gram / ( 100 / 106 gram ) = 9757 ppm

opgave e :

Der kræves en ækvivalent mængde Ag+ opløsning for at få en korrekt værdi for Cl indholdet 

i vandprøven


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Supplering svar # 1 opgave e

Du skal også være opmærksom på, at Ag+ også kan danne andre tungtopløselige forbindelser

f.eks AgBr , AgI , Ag2CO3 , Ag3PO4


Skriv et svar til: Clorindholdet i en vandprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.