Fysik

Uran-235

13. marts 2021 af hej34246 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Uran-235

jeg er i tvivl om hvordan man beregner den samlede energiudsendelse ved fission af 8 kg rent U-235

noget nogle vil hjælpe med


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2021 af peter lind

Man kan finde den frigjorte energi fra et enkelt uranhenfald og derefter gaange det med antal af henfald. Man kan se hvor meget masse der bliver frigjort som energi


Svar #2
13. marts 2021 af hej34246 (Slettet)

 
 

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Fissionen af et U235 atom generer 200 MeV = 3,2 · 10-11 J , gang dette tal med

Avogadros konstant ( 6,022 · 1023 ) så får du energimængden / mol U235 = 19,27 TJ ( tera joule )

8000 gram U235   frigør (8000 / 235) · 19.27 TJ = 656 TJ

Molvægt U235 er 235 gram / mol


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2021 af corona19 (Slettet)

Hej denne opgave minder meget om min som jeg skal skrive om i min SOP

Jeg skal dog også regne med samme masse, hvor lang tid sådan en bombe skal holdes sammen for ikke at blive en fuser. 

skal nok bruge noget med fordoblingstid og antal kerner. Nogen der kan hjælpe? 

Takker 


Skriv et svar til: Uran-235

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.