Kemi

Perflouroctancarboxylat (PFOA)

16. marts 2021 af CasperEriksen24 - Niveau: A-niveau

Har et par spørgsmål vedrørende molekylet perflouroctancarboxylat (PFOA), som jeg håber nogle kloge hoveder kan hjælpe lidt med:

1. Molekylet består af 15 carbon-fluor bindinger, som siges at være en af de stærkeste organiske bindinger. Bindingen er en polær kovalent binding, hvori der bliver skabt en dipol. Jeg har læst at carbon-flour bindingen er utroligt stærk, da den besidder egenskaber fra en ionbinding - men hvordan kan dette lade sig gøre, når det er en klar kovalent binding med en elektronegativitetsforskel på ca 1,5?

2. O-H og C=O er hydrofile grupper, men resten af grupperne i molekylet er meget hydrofobe og lipofile. Har det noget at sige at de 2 ender er så "forskellige" så at sige?

3. Er det muligt for dette stof at binde sig til noget i kroppen og derved ophobe sig i større mængder? Og spiller det en rolle at molkekylet er så hydrofobt som det er i den sammenhæng?

Vedhæftet fil: PFOA.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2021 af janhaa

C-F bond are very electronegative


Svar #2
17. marts 2021 af CasperEriksen24

#1 I am aware of that. But I read somewhere that although the bond is a covalent polar bond, wherein a dipole is created, the bond somehow possesses properties from an ion-bond. But how is it possible for a covalent bond to possess these abilities without actually being an ion-bond?


Skriv et svar til: Perflouroctancarboxylat (PFOA)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.