Matematik

Ellipsen

18. marts 2021 af Lasse123jo - Niveau: A-niveau

hej

jeg er i gang med en mat opgave. men jeg sidder ret meget fast. jeg skal bestemme halvakserne a og b og excentriteten for en ellipse udefra ligning

9x2+16y2= 1

nogen der kan hjælpe mig XD?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2021 af peter lind

Ellpsens ligning er x2/a2 + y2/b2 = 1 hvor a og b er akserne, så du skal simpelthen dividerer med tallene foran x og y Den første bliver således x2/(1/9)2


Svar #2
18. marts 2021 af Lasse123jo

Årh mange tusinde tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2021 af mathon

                                                            \small \begin{array}{llllll} 9x^2+16y^2=1\\\\\\ \frac{x^2}{\left (\frac{1}{3} \right )^2}+\frac{y^2}{\left ( \frac{1}{4} \right )^2}=1 \end{array}


Skriv et svar til: Ellipsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.