Matematik

Deskriptiv statistik

19. marts 2021 af dhew99 - Niveau: C-niveau

Er der nogle, der kan forklar, hvad jeg skal gøre i alle 3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2021 af AMelev

                              
1) Lav en række med intervalmidtpunkter og en række med intervalfrekvenser.
Middelhøjde/middeltal/gennemsnit sum(intervalmidtpunkt·intervalfrekvens)
Tegn sumkurven over den kommulerede frekvens F(x), hvor x angiver højden i tommer.
Medianen er den x-værdi, hvor F(x) = 50%. Aflæs på sumkurven

2) F(70) - F(65)

3) Grænsen for de 90% højeste svarer til grænsen for de 10% laveste, så aflæs x så f(x) = 10%.


Svar #2
20. marts 2021 af dhew99

#1

                              
1) Lav en række med intervalmidtpunkter og en række med intervalfrekvenser.
Middelhøjde/middeltal/gennemsnit sum(intervalmidtpunkt·intervalfrekvens)
Tegn sumkurven over den kommulerede frekvens F(x), hvor x angiver højden i tommer.
Medianen er den x-værdi, hvor F(x) = 50%. Aflæs på sumkurven

2) F(70) - F(65)

3) Grænsen for de 90% højeste svarer til grænsen for de 10% laveste, så aflæs x så f(x) = 10%.

Hvordan har du udregnet 2? gar du et tips til udregning af 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2021 af AMelev

Både 2 og 3 aflæses på sumkurven.


Skriv et svar til: Deskriptiv statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.