Matematik

I et koordinatsystem er givet vektorerne

20. marts 2021 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan løser jeg denne opgave?

Vedhæftet fil: 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2021 af AMelev

                       

\vec a \perp \vec b \Leftrightarrow \vec a \cdot \vec b =0
Indsæt, beregn og løs ligningen mht. t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2021 af ringstedLC

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2005218#2005226\small \small \begin{array}{lllll} \\& \textup{En linje med retningsvektor }\overrightarrow{r}\begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix}\textup{ har normalvektor }\overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 3\\ 4 \end{pmatrix} \end{array}

Retningsvektoren og normalvektoren er vinkelrette, og derfor:

\begin{align*}\overrightarrow{r} \perp \overrightarrow{n}\Rightarrow \begin{pmatrix} 4\\-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\ 4 \end{pmatrix}&=0 \\ 4\cdot 3+(-3)\cdot 4 &= 0\end{align}

a) Indsæt koordinaterne i ligningen og bestem t.


Skriv et svar til: I et koordinatsystem er givet vektorerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.