Matematik

Differentialregning

21. marts 2021 af Mille11111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en differentialregning opgave, hvor jeg er stødt ind i en opgave jeg simpelthen ikke kan finde ud af.

Opgaven ser således ud:

Opgave 3.2 

Der skal desuden anlægges en amtskommunal vej mellem A og C, som vist på skitsen (kan ses i vedhæftet fil). Hvis vejen anlægges på den allerede  eksisterende vej mellem A og B bliver  prisen 4 mill. kr/km.  Ellers er prisen 6 mill. kr/km. 

I hvilken afstand fra A skal svinget anbringes, så vejen bliver så billig som muligt? 

Hvad bliver prisen for den amtskommunale vej?

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? :) På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2021 af mathon

Bemærk at trekanten er ligesidet
og vinkel A = 36.87°


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2021 af mathon

Bemærk at trekanten er ligebenet (naturligvis)
og vinkel A = 36.87°


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2021 af AMelev

                           
Sæt AD = x,
Bestem AE, DE.og EC
Bestem DC
Bestem prisen (mio. kr.) f(x) for vejen ADC.
Bestem min for f(x).

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.