Fysik

Solens energi

21. marts 2021 af Swag7913 - Niveau: C-niveau

Solens effekt er 3,85 * 1026 W. mange har forestillet sig at dens energiudstråling kom fra en forbrændning af fx. kul. 

a) Kul har brændværdien 29,3 MJ/kg. Hvor mange tons kul skulle Solen forbrænde pr. sekund, for at levere 3,85 * 1026 Joule pr. sekund?

b) Hvor lang tid ville det i så fald vare, inden Solen var brændt op, hvis den blev ved med at lyse med sin nuværende styrke? (Solens masse er 1,99 * 1030 kg.)

Hjælp en veninde og jeg


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2021 af peter lind

3,85 * 1026w masse af kul*beændværde


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2021 af Eksperimentalfysikeren

a) Divider effekten med brændværdi.

\frac{3,85\cdot 10^{26}W}{1,99\cdot 10^{30}MJ/kg} = ??\frac{J/s}{MJ/kg} = ??\frac{kg}{s}

Regn selv tallene med ?? ud.


Skriv et svar til: Solens energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.