Fysik

Maximale afbøjningsvinkel, gitter og laser

23. marts 2021 af Trussetyven43 - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Hvad er svaret til dette spørsmål, og hvordan regner jeg det ud.

Hvad er den maximale afbøjningsorden, man vil kunne opnå med et gitter, når laseren står vinkelret på gitret? Antag at gitterkonstanten er d, og laserens bølgelængde er λ. (hint: hvad er den maximale afbøjningsvinkel?)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2021 af mathon

Den maksimale afbøjningsvinkel er 90°.
hvoraf
                \small \begin{array}{llllll} d\cdot \sin(90\degree)=n_{max}\cdot \lambda\\\\ n_{max}=\left \lfloor \frac{d}{\lambda} \right \rfloor \end{array}


Svar #2
23. marts 2021 af Trussetyven43

Tak mathon:)


Skriv et svar til: Maximale afbøjningsvinkel, gitter og laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.