Matematik

Argumenter for påstande

23. marts 2021 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er virkelig i tvivl om denne opgave og hvordan at jeg skal forstå det hele.

(det er uden hjælpemidler)

(bilaget er bare grafen til højre)

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2021 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} \textbf{P\aa stand 1:}\\& f(2)=-2.5&\textup{hvorfor p\aa standen }f(2)=0\textup{ er forkert.}\\\\ \textbf{P\aa stand 2:}\\& \textup{Grafen for }f(x)&\textup{har vandret tangent i }(-1,2)\textup{ hvorfor }f{\, }'(-1)=0\\\\ \textbf{P\aa stand 3:}\\&\textup{Af figuren}&\textup{fremg\aa r, at tangenten i }(3,f(3))\textup{ har positivt h\ae ldnigstal}\\& \textup{dvs}&f{\, }'(3)>0. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2023 af SkolleNørd

#2

         \small \begin{array}{lllll} \textbf{P\aa stand 1:}\\& f(2)=-2.5&\textup{hvorfor p\aa standen }f(2)=0\textup{ er forkert.}\\\\ \textbf{P\aa stand 2:}\\& \textup{Grafen for }f(x)&\textup{har vandret tangent i }(-1,2)\textup{ hvorfor }f{\, }'(-1)=0\\\\ \textbf{P\aa stand 3:}\\&\textup{Af figuren}&\textup{fremg\aa r, at tangenten i }(3,f(3))\textup{ har positivt h\ae ldnigstal}\\& \textup{dvs}&f{\, }'(3)>0. \end{array}

hvordan giver påstand 1 -2,5??

yderligeere kan tangenten da også være skæv, så hvordan kan du sige det er korrekt?

Yderligere for nummer 3, så hvordan ved du helt præcis at den er positiv? Er det fordi den vokser eller gælder der noget helt tredje?


Skriv et svar til: Argumenter for påstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.