Fysik

Termodynamik

23. marts 2021 af htxelevinød - Niveau: B-niveau

Beregn stofmængden i 1 cm3 luft ved temperaturen 20oC og et tryk på 1 atm. 

Kan nogen hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2021 af janhaa

pV = nRT

n = pV/(RT) 

n=\frac{pV}{RT}=\frac{1*10^{-3}}{R*293}\,mol=4,16*10^{-5}\,mol


Svar #2
23. marts 2021 af htxelevinød

#1

pV = nRT

n = pV/(RT) 

n=\frac{pV}{RT}=\frac{1*10^{-3}}{R*293}\,mol=4,16*10^{-5}\,mol

Tak for svar! dog siger facit at det skal give 0,000041 mol


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2021 af janhaa

#2
#1

pV = nRT

n = pV/(RT) 

n=\frac{pV}{RT}=\frac{1*10^{-3}}{R*293}\,mol=4,16*10^{-5}\,mol

Tak for svar! dog siger facit at det skal give 0,000041 mol

same number :=)


Svar #4
23. marts 2021 af htxelevinød

ahh i see. Thanks!!!


Svar #5
23. marts 2021 af htxelevinød

#3
#2
#1

pV = nRT

n = pV/(RT) 

n=\frac{pV}{RT}=\frac{1*10^{-3}}{R*293}\,mol=4,16*10^{-5}\,mol

Tak for svar! dog siger facit at det skal give 0,000041 mol

same number :=)

hvad er R?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2021 af janhaa

#5
#3
#2
#1

pV = nRT

n = pV/(RT) 

n=\frac{pV}{RT}=\frac{1*10^{-3}}{R*293}\,mol=4,16*10^{-5}\,mol

Tak for svar! dog siger facit at det skal give 0,000041 mol

same number :=)

hvad er R?

R = 0,0821

(or R = 8,3145)


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.