Fysik

Termodynamik

23. marts 2021 af htxelevinød - Niveau: B-niveau

1) En trykflaske på 10,0 L indeholder 1,31 kg oxygen. Beregn gassens tryk ved 20oC.

2) Beregn dernæst trykket, hvis flaskens temperatur i tilfælde af brand stiger til f.eks. 400oC.

Kan nogen hjælpe med disse opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2021 af peter lind

, Brug idealgasligningen P*V = n*R*T hvår P er trykket V er rumfange, R er gaskostanten og T er temperaturen målt i grad  kelvin


Svar #2
23. marts 2021 af htxelevinød

#1

, Brug idealgasligningen P*V = n*R*T hvår P er trykket V er rumfange, R er gaskostanten og T er temperaturen målt i grad  kelvin

Det har jeg prøvet, men jeg ved ikke hvordan man skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2021 af peter lind

Kan du ikke fortælle mig mere om hvad problemet er?


Svar #4
23. marts 2021 af htxelevinød

#3

Kan du ikke fortælle mig mere om hvad problemet er?

Får ikke facit


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2021 af janhaa

#0

1) En trykflaske på 10,0 L indeholder 1,31 kg oxygen. Beregn gassens tryk ved 20oC.

2

Kan nogen hjælpe med disse opgaver?

pV = nRT

p = (nRT)/V

p=\frac{40,94*R*293}{10}\,atm=98,5\,atm


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2021 af janhaa

2.

p = (nRT) / V

p=\frac{40,94*R*673}{10}\,atm=226,2\,atm


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.