Matematik

Mat a opgave

24. marts 2021 af Morten20 - Niveau: A-niveau

Hej Derude

Kan slet ikke finde ud af denne opgave, håber i kan hjælpe...

Vedhæftet fil: no.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2021 af mathon

Beregn først P's førstekoordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2021 af mathon

    \small \begin{array}{llll} \textbf{a)}\\&& y=k^2-x^2=0\qquad k>0\\\\&& x^2=k^2\\\\&& x=k\\\\& P\textup{'s koordinats\ae t:}\\&& P(k,0) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2021 af mathon

    \small \small \begin{array}{llll} \textbf{b)}\\&& A_M=\int_{0}^{k}(k^2-x^2)\,\mathrm{d}x=\left [k^2\cdot x-\frac{1}{3}\cdot x^3 \right ]_{0}^{k}=k^2\cdot k-\frac{1}{3}\cdot k^3 -0=\frac{2}{3}k^3\\\\&& A_{OPQR}=k^2\cdot k=k^3\\\\ \\&& A_M=\frac{2}{3}\cdot k^3=\frac{2}{3}\cdot A_{OPQR} \end{array}


Skriv et svar til: Mat a opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.