Kemi

jeg en anden opgave kan du hjæpe mig med tak ? jeg mener ik kun at tage løsning, men jeg vil også lære, og grund af disse omstændihede kan jeg ik følge læreren via computeren

25. marts 2021 af Sisenk - Niveau: B-niveau

0,245 l ammoniak NH3 g opløses i vand til et slutvolumen på 250 ml tempereturen er 25,0 c trykket 1,01 bar 

a) vis ved beregning, at den formelle koncetration af ammoniak i opløsningen blive 0,0400 m 

Ammoniak har en stykekonstant Kb=1,78*10^-5 ved 25,0 

b)opskrive reaktionsskemaet for den lig vægt, det indstiller sig, når ammoniak opløse i vand og beregn  den aktuelle koncentration af ammonium i opløsning 

c) beregn PH opløsning 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. marts 2021 af mathon

Du skal først beregne antal mol \small NH_3\,_{\textit{(g)}}

Brug idealgasligningen
                                          \small p\cdot V=n\cdot R\cdot T


Svar #2
25. marts 2021 af Sisenk

ja, og after 


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. marts 2021 af mathon

Efterfølgende kan du beregne den formelle koncentration af NH3 i opløsningen.


Svar #4
25. marts 2021 af Sisenk

ja :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2021 af mathon

b)
       Opskriv reaktionsskemaet for den ligevægt, der indstiller sig, når ammoniak opløses i vand.


Svar #6
25. marts 2021 af Sisenk

ja, men hvordan her jeg har probleme med ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2021 af janhaa

c)

pOH=0,5(pK_b-\log(0,04))=3,07\\ pH = 10,93


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. marts 2021 af janhaa

b)

NH_3+H_2O<=> NH_4^+ + OH^-


Svar #9
25. marts 2021 af Sisenk

 beregn  den aktuelle koncentration af ammonium ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. marts 2021 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll} && NH_3\,_{\textit{(g)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\rightleftharpoons \;N{H_4}^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Svar #11
25. marts 2021 af Sisenk

altså vi skulle ik finde K . IK ? 


Svar #12
25. marts 2021 af Sisenk

som k= (NH3) + ( H2O) / 8NH4) - (OH )


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. marts 2021 af mathon

            \small \left [ N{H_4}^+ \right ]=\left [ OH^- \right ]=10^{-pOH}=10^{-3.07}=0.00085\;M


Svar #14
25. marts 2021 af Sisenk

ja det forståret :)


Skriv et svar til: jeg en anden opgave kan du hjæpe mig med tak ? jeg mener ik kun at tage løsning, men jeg vil også lære, og grund af disse omstændihede kan jeg ik følge læreren via computeren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.