Matematik

stikprøver

26. marts 2021 af freja9292 - Niveau: B-niveau

nogen der please vil hjælpe mig med de her opgaver, jeg er helt blank

ved en meningsmåling med 1036 respondenter svarede 89, at de ville stemme på SF, og 60, at de ville stemme på LA

1. angiv stikprøveandelen (et skøn for andelen), der vil stemme på SF

2. Bestem et 95% konfidentsinterval for andelen, der vil stemme på SF.

3. besvar samme spørgsmål for LA.

4. Kan man udelukke, at LA bliver større end SF?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2021 af janhaa

1. p(SF) = 89/1036=0,0859

3. p(LA) = 0,579


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2021 af janhaa

2.

p = 0,0859 og 1-p=0,914, og n = 89, so:

95 % KI:

0,0859 \pm 1,96*\sqrt{\frac{0,0859*0,914}{89}}=0,0859 \pm 0,0297 \\

95 % KI:

[0.0562, 0.1156]


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2021 af janhaa

#1

1. p(SF) = 89/1036=0,0859

3. p(LA) = 0,579

p(LA) = 0,0579


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2021 af AMelev

Ad #2 2·√.. i stedet for 1.96·√.. og 1036 i stedet for 89. Se FS side 32 (191) 

3. LA: \hat{p}=\frac{60}{1036}
Konfidensinterval for LA beregnes som i 2.

4. Man kan aldrig udelukke noget - højst se bort fra muligheden, hvis man synes, sandsynligheden for, at det det sker, er for lille.
Det, der efterspørges, er måske, at du skal observere, om konfidensintervallerne overlapper hinanden.

Vedhæftet fil:Udklip-1.JPG

Skriv et svar til: stikprøver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.