Kemi

HjÆLP ph- beregning

27. marts 2021 af otil - Niveau: C-niveau

Jeg forstår slette ikke opgaven. og hvordan skriver man 6,25*10^-8 ind i en lommeregner? Hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Du skal bruge [ H3O+] · [ OH- ] = 10-14

[ H3O+] = 10-14 / [ OH-]

[ H3O] = 10-14 / (6,25 · 10-8 ) = 0,16 · 10-6

pH = - log (0,16 · 10-6 )

pH = - (-6,8 ) = 6,8 


Svar #2
27. marts 2021 af otil

Tak! Vil det sige at formel for at beregne [H3O+], hvis man kender [OH-] er:    [H3O+] = pH/[OH-] ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Det med lommeregneren:

Der skulle gerne være en knap der hedder E eller EE. Så trykker du

[6] [.] [2] [5] [E] [8] [+/-]


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 2 

Er der nedenstående du mener ?

pH + pOH = 14

pH = 14 - 7,2

pH = 6,8

[ H3O+ ] = 10-6,8  = 0,16 · 10--6


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. marts 2021 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du kender [OH-] og skal finde pH, så skal du først finde [H3O+] med

[H3O+] = 10-14/[OH-]

og derefter finde pH med

pH = -log([H3O+])


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. marts 2021 af mathon

eller
           \small pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. marts 2021 af Januar2021 (Slettet)

#1  indsat pH = - log [ H3O-]  linje 4

Du skal bruge [ H3O+] · [ OH- ] = 10-14

[ H3O+] = 10-14 / [ OH-]

[ H3O] = 10-14 / (6,25 · 10-8 ) = 0,16 · 10-6

pH = - log [ H3O+]

pH = - log (0,16 · 10-6 )

pH = - (-6,8 ) = 6,8 


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. marts 2021 af mathon

           \small \small pH=14+\log\left (6.25\cdot 10^{-8}\right )=6.8


Svar #9
27. marts 2021 af otil

#4

Til # 2 

Er der nedenstående du mener ?

pH + pOH = 14

pH = 14 - 7,2

pH = 6,8

[ H3O+ ] = 10-6,8  = 0,16 · 10--6

Ja det tror jeg, jeg er ikke sikker. Jeg ved at den aktuelle stofmængdekoncentration af hydroxid i spyt er 6,25*10^-8M

Nu skal Jegl bare vide, Hvilken formel jeg skal bruge til at beregne [H3O+], hvis jeg kender [OH-]. 

Bare formelen man bruger til at beregne [H3O+], hvis man i forvejen kender [OH-]


Brugbart svar (1)

Svar #10
29. marts 2021 af mathon

Ved 25°C
                        \small \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ OH^- \right ]}


Skriv et svar til: HjÆLP ph- beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.