Kemi

kemi hjælp

29. marts 2021 af Mariabw - Niveau: B-niveau

Jeg sidder stå i en opgave, er der nogen som vil kunne hjælpe mig med disse?

e) Hvilken formel skal du bruge for at beregne [H3O+] hvis du kender [OH-]?

f) Brug formlen du har fundet i E, til at beregne den aktuelle stofmængdekoncentration af oxonuium i spyt.

g) ud fra den aktuelle stofmængdekoncentration af oxonium, som du har fundet i opgaven overfor, hvad er så PH-værdien i spyt?

h) er spyt surt, neutralt eller basisk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2021 af mathon

        \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{e)}\\& \textup{ved 25}\degree C\textup{:}\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{\left [ OH^- \right ]}\\\\\\ \textbf{f)}\\&& \left [ OH^- \right ]=6.25\cdot 10^{-8}\;M\\&& \textup{oplyst i }\textup{https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2006712}\\\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\;M^2}{6.25\cdot 10^{-8}\;M}=1.6\cdot 10^{-7}\;M\\\\ \textbf{g)}\\&& pH=-\log\left ( 1.6\cdot 10^{-7} \right )=6.8\\\\ \textbf{h)}\\&& \textup{N\aa r pH i spyt er}<7\\&& \textup{er spyt surt} \end{array}

.

                           https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2006712  #9

        "Jeg ved at den aktuelle stofmængdekoncentration af hydroxid i spyt er 6,25*10^-8M"


Skriv et svar til: kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.